Fredagsmys?

När ska jag lära mig att det inte är skitbra att sova i soffan? Och speciellt inte när man ligger som en krok med huvudet över kanten ifall man måste akutkräkas? Hela kroppen gör så fantastiskt ont.

Gick hem från jobbet igår, efter en timma, med rädsla för att det var dags för årets tredje magsjuka. Det var lyckligtvis falskt alarm, för jag kräktes bara pyttelitex2. Men magen gör ont. Tar inte emot mat så bra och jag tycker ju mest bara synd om mig själv som idag ätit blåbärssoppa och baguette.

Kan bli spännande att ta en hemmakväll en fredag. Är van att komma hem runt 23 med en godispåse från videoteket och ha det lite gott med Maria. Nu har jag ju haft en hel dag i soffan och lyckats se lite alpint med en snöplig 4:e plats för Anja. Nu är det bara skit. Inser att det kommer bli frågesportskväll. Vem vet mest? Postkodmiljonären och På spåret. Funderar även på detdär med skidVM. Sjukt kul ju, men idag visade de damernas backhoppning... Jag vet inte, hade de inte kunnat kasta in någon anna gren? Eller, jag hade varit nöjd med att bara titta på Pops. Sjukt bra kille. Skulle vilja vara bra på någon slags vintersport bara för att få sitta och mysa med honom i vinterstudion. Men om det är något som inte går ihop så är det jag, snö, skidor och skridskor.

Har lite smått flaggat för att jag ska strunta i allt som heter vin, öl och sprit under mars. Tror att jag ska göra verklighet av det och bara strunta i allt som heter Oscar och utekvällar. Det skulle kanske kunna passa ganska bra nu när jag förmodligen har magkatarr igen. Har ju haft mycket trassel med magen under många år, men aldrig riktigt fått någon diagnos. Men man kan ju anta... Sen skulle det ju kunna vara skönt att spara ännu mer pengar än man i dagsläget försöker göra. Bara jag inte går och monstershoppar istället... (eller tar dendär utgången nästa helg med fröken Sahlberg som ska hälsa på från stockholm)

Vill gå en sväng tillbaka i tiden och minnas min värsta magåkomma. Jag skulle åka på en veckas semester med Ronja och dagen innan fick jag så ont så att jag inte kunde stå. Men, efter en sväng på akuten i sundsvall och någon värdelös medicin, åkte jag ändå till Turkiet. Första natten blev det en resa till ett turkiskt sjukhus och en magspecialist på jour. Jag hade visst maginfektion, magkatarr och urinvägsinfektion. Något de kanske missade hemma i kära sundsvall. Man kan kanske förstå att jag hade galet ont och ja, de tog mig ju verkligen på allvar och tröck mig full av medicin. Fick med mig en skön lista på vad jag fick äta och insåg ganska fort att semestern kunde jag ju spola i toan. Inget salt, kokt mat, nektariner och yoghurt. (alkohol helt uteslutet tydligen)
Ronja låg på en soffa och grinade efter att hon nyktrat till. (hon passade ju på att bli lite packad nere i hotellbaren innan vi åkte till sjukhuset)  Veckan inleddes ju ganska svagt med mig som en ganska orkeslös flicka, men efter 3 dygn spolade jag matlistan i toan istället och klev på en öl.

Måste ju ändå tacka mitt försäkringsbolag som skickade in en del pengar på mitt konto, så två månader senare tog vi en ny resa....

Nu längtar jag efter varmare dagar och snöfria gator. Jag vill inget hellre än att ha öppen tå på skon och tunna tunikor.

Solbrillor på! Puss och kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0